AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 740
Preşedintele stiri: 3208

Ceban, nemulțumit că elevii vor avea program prelungit

8 noi. 2021,, 11:15   Societate
4139 2

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a venit cu o adresare către demnitari să stea peste program şi să muncească la fel cum vor fi nevoiți să stea elevii, care vor recupera orele din cauza vacanţei prelungite de către autorităţi, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

"Am înţeles că elevii vor recupera lecţiile la care nu au fost săptămîna trecută din contul orelor prelungite. O abordare întortocheată şi care nu mi se pare corectă. Pe lîngă faptul că Guvernul şi ministerul nu a explicat foarte clar de ce au lipsit o săptămînă copiiii de la şcoală, acum trebuie să înveţe suplimentar cu un program prelungit. Eu am propunere ca şi cei de la guvernare, în semn de solidaritate să rămînă peste program la fel ca şi copiii şi să se apuce de muncă. Din informaţiile pe care le am eu, foarte mulţi demnitari vin mai tîrziu de ora 08:00 la serviciu, au coffee break, îi poţi vedea prin restaurante şi mulţi din ei pleacă pînă la ora 17:00 de la muncă, lăsînd lumina aprinsă să se creeze impresia că se lucrează. Repet stimaţi conducători, sînt sigur că veţi avea ce face în aceste ore suplimentare, aveţi ce recupera. Ceea ce a fost în raport cu elevii eu cred că e o bătaie de joc", a menţionat edilul.

De astăzi elevii se reîntorc la şcoală. În acest an, vacanța de toamnă a fost prelungită cu o săptămînă din cauza creșterii numărului de cazuri noi de COVID-19. Iniţial Ministerul Educației a anunțat că vacanţa va avea o durată de 9 zile, va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie. Ulterior, în urma hotărîrii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, aceasta a fost prelungită pînă pe 7 noiembrie pentru şcolile din localitățile aflate sub cod roșu de alertă.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав