TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban, despre gheretele cu țigări: Sănătatea copiilor nu se negociază (VIDEO)

Ceban, despre gheretele cu țigări: Sănătatea copiilor nu se negociază (VIDEO)

Primăria municipiului Chişinău informează că administrația publică locală va continua procesul de evacuare a gheretelor de țigări din preajma instituțiilor sociale.


Declarațiile au fost făcute astăzi de primarul general, Ion Ceban, într-un live pe o rețea de socializare, transmite Noi.md cu referire la stiri.md.


Ion Ceban a ținut să precizeze că chioșcurile cu țigări, amplasate cu abateri grave de la legislație vor fi evacuate. În primul rînd vor fi scoase unitățile cu schemele de amplasare expirate.


Ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sînt chemați să se conformeze solicitărilor referitor la excluderea din vînzare a produselor din tutun. În caz de neconformare, sînt pasibili de sancțiuni administrative.


„Noi nu negociem cu sănătatea copiilor, nici sănătatea publică și nici aspectul estetic al orașului, care trebuie să revină în albia normalității. Gravele abateri de la legislație privind amplasamentul gheretelor cu țigări trebuie lichidate, iar noi sîntem determinați să facem acest lucru”, a subliniat edilul Capitalei.


Referitor la nemulțumirea vînzătorilor gheretelor de țigări care au protestat miercuri la Primărie, majoritatea persoane în etate, pentru că ar putea rămîne fără locuri de muncă, Ion Ceban a specificat că municipalitatea va găsi soluții de a-i ajuta, deși gheretele respective trebuie evacuate.


Doar luni și marți, au fost evacuate 31 de gherete și acest proces continuă.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load