COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ceban a dat 3 zile pentru a afla motivele mirosului de la stația de epurare

Ion Ceban spune că nu va cruța pe nimeni din cei vinoveți de mirosul urît de la Stația de Epurare, ce se simte noaptea în capitală. În acest sens, edilul a dispus crearea unui grup de lucru, ce va face o anchetă internă în acest sens, iar în termen de 3 zile va veni cu un raport.

„Mulți întreabă ce se întîmplă și de ce în unele zone ale orașului a apărut mirosul neplăcut. Și ce întreprindem concret. Astăzi, grupul de lucru creat în urma unei dispoziții s-a deplasat la fața locului pentru a vedea cauzele și cine se face vinovat de situația actuală. În acest sens fiind elaborată și o anchetă internă. Grupul de lucru analizează̆ toate circumstanțele și în termeni restrînși. În 3 zile trebuie să vină cu un raport amplu și propuneri concrete privind soluționarea problemei. Așadar, nu voi cruța pe nimeni, dacă ancheta va demonstra că se face cineva vinovat, în contextul în care am fost asigurat de fiecare dată că mirosul neplăcut de la stația de epurare nu va fi”, spune primarul.

Ceban spune că pe de altă parte, responsabilii ieri l-au informat că a crescut în ultima perioadă concentrația deversărilor la stația de epurare și de vină s-ar face agenții economici, ce nu dispun de stații de preepurare individuale.

„De ce aflu ieri despre acest lucru, de ce nu s-au luat măsurile necesare și nu s-a acționat prompt și de ce această situație este tolerată de ani buni din partea unor agenți economici? La aceste întrebări trebuie să primesc răspunsurile în 3 zile după examinarea tuturor circumstanțelor”, a punctat acesta.

Ion Ceban subliniază că a fost transmis un demers mai multor instituții de stat:


Ministerului Agriculturii, Inspectoratului pentru protecția mediului, Centrului municipal de medicină preventivă, Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pentru a se autosesiza în acest caz și de a dispune entităților din subordine, efectuarea controalelor inopinate cu prelevarea probelor de la companiile producătoare care deversează apele reziduale cu concentrație sporită de poluanți în rețeaua de canalizare publică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load