TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ceața face victime: 16 persoane au fost rănite în urma accidentelor rutiere

Сeaţa face victime. Două persoane au decedat, iar alte 16 au fost rănite în accidentele rutiere, produse din cauză neadaptării vitezei de circulaţie la condiţiile meteo.

Potrivit Inspectoratului Naţional de Securitate Publică, din această cauză, în ultimele nouă zile, pe întreg teritoriul ţării au avut loc 11 accidente rutiere.

"Conducătorii auto să circule cu o viteză mai redusă decât cea care este permisă pe un segment anumit de drum, să păstreze distanţa dintre autovehicule, să se asigure şi dacă pe linia direcţiei de deplasare este vizibilitate redusă să nu încerce să depăşească alt autovehicul".

Şi medicii recomandă persoanelor cu astm bronşic sau cu tensiune arterială scăzută să fie precaute în această perioadă, transmite publika.md.

"Nu este limită de vârstă că sunt copii, că sunt maturi, sau persoane vârstnice, toţi au o predispoziţie sporită. Tratament specific nu este. Propunerea este de a limita ieşirea în spaţii deschise, la aer pe perioada cât este ceaţă. La presiunea atmosferică mai joasă persoanele toate acţionează cu apatie sau somnolenţă mai sporită".

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarea zile, ceaţa se va menţine mai ales în orele dimineţii.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load