COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cea mai mare pensie oferită militarilor în R. Moldova depășește 17 mii de lei

Cea mai mare pensie oferită militarilor în R. Moldova depășește 17 mii de lei

În 2019, la evidență în R. Moldova sînt 21 458 de beneficiari de pensii a militarilor care au îndeplinit serviciul prin contract și membrilor familiilor acestora, conform informațiilor oferite de Casei Naționale de Asigurări Sociale (CNAS).

Totodată, pensia maximă este de 17749 lei și este oferită pentru vechime în muncă, scrie agora.md.

Informațiile oferite de CNAS ca urmare a unei solicitări din partea deputatului ACUM, Iurie Reniță, indică că în Republica Moldova, în prezent sînt 21458 benificiari ai pensiilor militarilor care au îndeplinit serviciul prin contract și membrilor famililor acestora. Datele arată că cea mai mare pensie este în valoare de 17749 lei și este oferită pentru vechime în muncă.


Datele arată că 19 108 militari primesc pensii pentru vechime în muncă, alți 924 de persoane primesc pensii de dizabilitate, iar 1426 persoane primesc pensii în cazul pierderii întreșinătorului.

Totodată, CNAS comunică că în țară sînt la evidență 765 de benificiari de pensii a militarilor în termen și a familiilor acestora. Astfel, pensii de dizabilitate primesc 765 de persoane. Suma maximă este de 4195 lei, iar pensia minimă de 460 de lei.

De pensii în caz de pierdere a întreținătorului benificiază 38 de persoane, pensia maximă fiind de 1080 lei, iar cea minimă - 690 lei.

Amintim că cea mai mare pensie din Republica Moldova este de 224.197 de lei și 15 bănuți. Informația a fost obținută, la fel de Iurie Reniță, deputat ACUM, care a solicitat mai multe date de la Casa Națională de Asigurări Socialie (CNAS). Potrivit lui, beneficiarul este un asigurat care a activat în domeniul financiar-bancar.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load