COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 857 485 INFECTAȚI 330 799(+1505)   TRATAȚI 308 832     DECESE 7576(+41)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2959
Puterea stiri: 6801
Coronavirus stiri: 7617

Cea de-a III-a ediție a Proiectului național de educație digitală „Clasa Viitorului”

16 oct. 2020,, 14:15   Societate
2289 0

La 15 octombrie s-a desfășurat ziua ușilor deschise „Clasa Viitorului” – eveniment online în cadrul căruia a fost dat startul celei de-a III-a ediție a proiectului național de educație digitală.

În cadrul acestei ediții, vor fi selectate, în bază de concurs, 10 instituții de învățămînt, cu excepția celor din orașul Chișinău, care vor beneficia de echipament digital performant, mobilier modern și elemente de decor specifice proiectului, servicii gratuite și consultanță de design și cursuri acreditate gratuite de formare profesională continuă.

Ministrul Igor Șarov, a declarat că proiectul „Clasa Viitorului” este o dovadă a faptului că sistemul educațional din țară poate fi dus la alt nivel și acest lucru rămîne o prioritate a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Oficialul a salutat eforturile partenerilor de dezvoltare de a susține și în continuare acest proiect.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va continua să susțină plenar educația STEM, robotica, tehnologiile și digitalizarea educației pentru a diminua discrepanța dintre sistemul educațional și mediul extern în care se dezvoltă elevii, dar și pentru a pregăti abilitățile tehnologice și digitale atît ale cadrelor didactice, cît și a generațiilor de elevi născuți în era tehnologiilor”, a mai declarat ministrul Igor Șarov.

Proiectul „Clasa Viitorului” este un parteneriat public-privat (PPP) dintre Guvernul Republicii Moldova, Proiectul de Competitivitate din Republica Moldova finanțat de USAID, Guvernul Suediei și UK aid, și Fundația Orange Moldova. Partenerii de implementare ai proiectului sînt Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, Universitatea de Stat din Tiraspol și Centrul de Informații Universitare.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Ce veți face dacă tariful pentru încălzirea cu gaze va fi extrem de ridicat?
🔽🔽