TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce veste bună i-a adus Dodon lui Eugen Doga?

Astăzi, cînd este marcată Ziua Națională a Culturii, Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Eugen Doga, renumit compozitor, Artist al Poporului din URSS, deținător al Ordinului Republicii, Omul secolului XX în SUA, transmite Noi.md.

Potrivit Serviciului de presă al șefului statului, în cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din țară, în special, din domeniul culturii.

În plus, Igor Dodon l-a anunțat pe Eugen Doga că, așa cum s-a convenit anterior, cu sprijinul Președintelui țării au fost fabricate 700 de seturi de CD-uri cu opera marelui maestru, care ”urmează a fi repartizate în bibliotecile și școlile din țară”.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că această inițiativă va contribui la promovarea și perpetuarea operelor de o mare valoare a compozitorului Eugen Doga. „Sîntem obligați să promovăm valorile menite să întărească sentimentul de mîndrie de neam moldovenesc și devotamentul pentru creația artiștilor autohtoni”, a subliniat Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load