COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce venit poate aduce o pădure privată

Ce venit poate aduce o pădure privată

Moldova trebuie să mărească suprafața plantațiilor forestiere cu 20-30% și să îmbunătățească calitatea acestora. O direcție interesantă este, de asemenea, plantarea de păduri private, care poate aduce profituri bune.

Această opinie a fost exprimată într-un interviu pentru portalul Noi.md de Ion Chiriac, expert în reîmpădurire.

Potrivit acestuia, legea stipulează că prima și principala funcție a pădurilor noastre este protecția, dar adevărata problemă este că această prevedere nu este pusă în aplicare. Prin urmare, cantitatea și calitatea pădurilor noastre, adică suprafața și starea, nu îndeplinesc obiectivul.


”Asta este, trebuie să mergeți în două direcții - pentru a crește suprafața plantațiilor forestiere cu 20-30% și de a îmbunătăți calitatea acestora. Majoritatea plantărilor care se efectuează acum au o supraviețuire foarte scăzută", a declarat expertul în reîmpădurire.

“În plantarea pădurilor noi eu văd o direcţie nouă, interesantă: pădurile private. Nu este vorba despre situaţia în care proprietatea publică ajunge în proprietate privată. Este vorba despre creşterea unor păduri noi, - spune expertul Ion Chiriac. – Probabil, va fi nevoie de modificat legislaţia, de subvenţii, de promovare. Pentru că deocamdată puţină lume cunoaşte despre o asemenea posibilitate.

Între timp, investind cam 500 euro pe hectar, poţi planta un teren părăsit cu pădure sau să creezi o perdea forestieră în care să cultivi plante comestibile. Pădure, care aduce venit în perspectivă, dar şi imediat. Acolo poţi planta corni, aluni, pomi fructiferi sălbatici, şi deja peste cinci ani să acoperi cheiltuielile, după care proprietarul va avea doar profit, în timp ce va respira cu aer curat nu numai el, şi de îmbunătăţirea climei va profita nu numai el. Dacă vom avea multe sectoare de acest fel, ele vor schimba spre bine întregul teritoriu al ţării”,-spune expertul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load