COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 836 013 INFECTAȚI 319 614(+1370)   TRATAȚI 299 214     DECESE 7309(+36)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2951
Puterea stiri: 6752

Ce va oferi introducerea stării de urgență în Moldova? Opinie

1 apr. 12:15   Societate
3454 2

Introducerea stării de urgență în Republica Moldova a fost necesară pentru ca guvernul să poată lua măsuri de combatere a epidemiei, căpătînd împuterniciri pe care nu le are astăzi. Introducerea stării de urgență va oferi prerogative suplimentare Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică.

Această opinie a fost exprimată de deputatul PSRM, Vasile Bolea, comentînd intrarea în vigoare în țară din 1 aprilie a stării de urgență, care va dura pînă la 30 mai.

"Da, Maia Sandu a spus că adevăratul motiv al stării de urgență este dorința majorității parlamentare de a tergiversa dizolvarea Parlamentului. Aceasta este opinia ei personală, dar dacă nu ar fi fost președintele țării. Dar cum rămîne cu sănătatea oamenilor, pe ea n-o interesează? Peste cîteva săptămîni, dacă situația nu se va schimba, Sandu își rezervă dreptul de a acționa. Probabil, ca de obicei, prin intermediul rețelelor de socializare", a spus deputatul PSRM.

Potrivit acestuia, este clar pentru toată lumea că situația este extrem de dificilă, iar introducerea stării de urgență este necesară pentru ca guvernul să poată lua măsuri de combatere a epidemiei, primind împuterniciri pe care nu le are astăzi.

Deputatul a reamintit statisticile, numărul de decese ar putea ajunge la 80-100 de cazuri pe zi. Numai în ultimele două săptămîni, s-a înregistrat o creștere semnificativă a deceselor.


"Introducerea stării de urgență va oferi prerogative suplimentare Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. Va fi activat Centrul de Control unificat al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Dar un lockdown, precum cel din martie-aprilie 2020, cînd granițele și afacerile au fost închise și cetățenii au fost trimiși acasă, nu se va întîmpla. Autoritățile vor încerca să aducă vaccinuri în țară cît mai curând posibil. Negociem cu Rusia, China a promis că ne va oferi un lot. Iar oamenii ar trebui să înțeleagă că trebuie să respecte regulile și restricțiile stabilite. Să luptăm împreună cu coronovirusul", a subliniat Vasile Bolea.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽