COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Ce va face Poliția pe perioada stării de urgență

19 mar. 2020,, 07:30   Societate
3074 0

Pe perioada situației de urgență la nivel național, Ministerul Afacerilor Interne prin subdiviziunile sale va continua să asigure ordinea și siguranța publică, inclusiv siguranța în traficul rutier.

Angajații polițiști și carabinieri vor patrula și monitoriza teritoriile administrative, spațiile publice și vor intensifica activitățile de monitorizare a persoanelor care se află în autoizolare și carantină, transmite noi.md cu referire la Bizlaw.md.

Potrivit informațiilor publicate de către MAI, polițiștii și carabinierii vor informa cetățenii despre riscurile infecției cu COVID-19, despre măsurile recomandate de autorități și despre riscurile la care sînt supuși în momentul în care nu le respectă. Poliția va supraveghea activitatea agenților economici, va verifica dacă aceștia respectă măsurile și va interveni cu aplicarea amenzilor în cazul în care acesta sînt încălcate.

Nu în ultimul rînd, oamenii legii, în colaborare cu administrația publică locală, vor verifica agenții economici și se vor asigura dacă aceștia au sistat sau nu activitatea conform cerințelor autorităților, iar cei care nu se vor conforma se vor alege cu amenzi. Poliția este organul care va monitoriza și fluxul de pasageri, verificînd dacă se respectă restricționarea numărului persoanelor transportate. În localitățile în care a fost declarată stare de carantină sînt instalate posturi de restricționare a transportului rutier.

Ministerul anunță despre faptul că măsurile de prevenire și combatere a virusului COVID-19 vor fi intensificate în funcție de gradul crizei: cu cît mai mari vor fi riscurile, cu atît mai stricte vor fi măsurile impuse de stat. Poliția va activa la capacitate maximă, informînd și sensibilizînd societatea despre modul de protejare și comportament în spațiile publice, cu păstrarea distanței sociale de 1 m.


Angajații MAI vor continua să patruleze în adiacentul piețelor comerciale în locurile de acces public, zone de agrement, stații și autogări și vor interveni, solicitînd cetățenilor să respecte măsurile de protecție, șoferilor de transport public să limiteze numărul de persoane la 60%, iar agenților economici și alte instituții să nu pună viața angajaților în pericol, ignorînd cerințele legale, impuse în perioada Situației de urgență.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽