COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce trebuie să știi dacă organizezi o petrecere în această perioadă

Ce trebuie să știi dacă organizezi o petrecere în această perioadă

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită pînă pe data de 31 august curent. Chiar și așa, sînt permise evenimentele festive la care pot participa cel mult 50 de persoane, dar cu respectarea strictă a cîtorva măsuri impuse de autorități.

Astfel, dacă organizați sau găzduiți un eveniment în unităţile de alimentaţie publică, trebuie să îndepliniți următoarele instrucțiuni:

  1. Organizarea şi efectuarea, pînă la desfăşurarea evenimentului, a dezinfecţiei întregului utilaj/inventar de lucru, suprafeţelor din spaţiile de depozitare, producere şi deservire.
  2. Asigurarea prezenţei în locuri vizibile a materialelor informative referitor la măsurile de prevenire a infecţiei COVID-19 aprobate de autorităţi.
  3. Efectuarea termometriei şi monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor implicate în organizarea şi deservirea evenimentului cu neadmiterea persoanelor care prezintă semne caracteristice infecţilor respiratorii acute.
  4. Asigurarea personalului cu cantităţi suficiente de echipament de protecţie personală (măşti, mănuşi şi şorţuri). Măştile de protecţie vor fi schimbate la fiecare 2 ore.
  5. Instalarea la intrare, în locuri vizibile, a dozatoarelor cu dezinfectant pentru mîini, pe bază de alcool.
  6. Asigurarea folosirii unor grupuri sanitare separate pentru personal şi vizitatori.
  7. Igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor de lucru a personalului, spaţiilor de deservire şi grupurilor sanitare la fiecare 2 ore.

La fel, merită să știm că se va admite deservirea la mese a maximum 6 persoane, cu asigurarea respectării distanţei fizice de 1,5 metri între persoane şi de 2 metri între mese.


Totodată, se permite muzica de ambianţă, inclusiv cu participarea interpreţilor, cu respectarea măsurilor de protecţie individuală, dar se interzic jocurile de divertisment şi dansurile. Iar comanditarul va prezenta, pînă la desfăşurarea evenimentului, lista de evidenţă epidemiologică, completată de fiecare oaspete.

Administraţia instituţiei de alimentaţie publică va asigura admiterea la eveniment a invitaţilor conform listei de evidenţă epidemiologică.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load