X 
Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Ce trebuie să știe tinerii care primesc la domiciliu chemare la serviciul militar

5 mai. 16:37   Societate
3789 0

Ministerul Apărării al Republicii Moldova vine cu unele precizări pentru tinerii care au atins vîrstă de 18 ani și familiile acestora, în privința la ordinul de chemare la serviciul militar pe care îl primesc la domiciliu.

Potrivit ministerului, ordinele de chemare pot fi trimise pe tot parcursul anului, iar mai exact de cel mult 3 ori pe an, iar tinerii sunt obligați să se prezinte la CMT nu mai tîrziu de sfîrșitul anului în care primesc vîrstă de 18 ani, transmite Noi.md cu referire la protv.md.

„La finalizarea examenului medico-militar, recruții primesc ordine de chemare pentru participare la comisia de recrutare-încorporare. Acestea le sunt înmînate de către specialiștii din cadrul CMT-ului sau de către reprezentanții primăriilor/prețurilor. După desfășurarea ședinței comisiei de recrutare-încorporare, tinerii care urmează a fi încorporați în serviciul militar în termen, primesc ordine de chemare privind dată și ora prezentării acestora la CMT, pentru a fi repartizați în unitatea militară” , se arată într-un comunicat al ministerului Apărării.

Autoritățile publice, instituțiile publice și agenții economici sunt obligați să înmîneze cetățenilor ordinele de chemare ale CMT și să asigure prezentarea lor la dată, ora și locul prevăzut în ordin. Ordinul de chemare are număr de înregistrare, semnat de comandantul CMT-ului sau SAM-ului, în care se stabilește scopul și termenul concret de prezentare a tînărului la centrul militar sau secția administrativ-militară.

În perioada aprilie-iulie, în Armata Națională vor fi încorporați 1300 de tineri.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав