COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6736

Ce spune Ministerul Afacerilor Extrene despre alpiniștii moldoveni dispăruți în Georgia

8 sep. 10:59   Societate
1116 0

Doi alpinişti moldoveni, tată şi fiu, au dispărut în timpul escaladării unui munte din Georgia. Informaţia a apărut în presa de la Tbilisi în urma unui apel disperat pe reţelele de socializare din partea soţiei şi mamei lor, care a pierdut legătura cu ei acum 10 zile.

În acest caz s-a autosesizat şi ministerul de Externe de la Chişinău, care susţine că operațiunea de salvare a fost inițiată de autoritățile georgiene în 3 septembrie, transmite Noi.md cu referire la Publika.md.

Accesul spre ultimul loc în care se ştie că se aflau cetăţenii moldoveni este îngreunat de condițiile meteo nefavorabile, de aceea salvatorii nu au putut ajunge cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră.

Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Tbilisi, precum şi de la Consulatul onorific din Batumi menţin legătura cu autorităţile locale şi membrii familiei celor doi moldoveni.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽