COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce spune Guvernul despre eventuala demitere a Ministrului Educației

Ce spune Guvernul despre eventuala demitere a Ministrului Educației

Guvernul Republicii Moldova a venit cu o reacție în urma declarațiilor lui Igor Dodon cu privire la demiterea Ministrului Educației, Igor Șarov.

Într-un comentariu oferit pentru UNIMEDIA, cei din Executiv spun că „Nu comentează declarațiile politicienilor implicați în campanie electorală. Demiterea sau numirea în funcție a miniștrilor în Republica Moldova se face exclusiv în baza legislației corespunzătoare”, precizează aceștia.

Amintim că Igor Dodon a spus că ministrul Educației, Igor Șarov, ar fi trebuit să se documenteze înainte de a declara că a intrat în una dintre școlile din țară fără mască.


Anterior, Igor Șarov a declarat, referindu-se la șeful staului, că a greșit atunci cînd a intrat fără mască în școală și că este o insultă în adresa profesorilor, care stau toată ziua în măști și viziere în fața elevilor, dar și a părinților acestor elevi. În plus, sînt și prevederile clare ale CNSEP vizavi de obligativitatea purtării măștii în spațiile închise.

În cadrul ședinței din 9 septembrie a Consiliului Politic Național, Partidul Democrat și-a schimbat componența Biroului Executiv și și-a ales șase vicepreședinți noi, care sînt și miniștri în actualul Guvern. Astfel, actualul ministru al Educației, Igor Șarov, și ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, au fost aleși în calitate de vicepreședinți ai PD.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load