Ce spun specialiștii despre insectele, care au împînzit Moldova

19 iul. 07:05   Societate
16486 0

Un nou val de insecte mărunte și negre, numite Tigrul Platanului, a împînzit teritoriul Republicii Moldova. Aceste musculițe apar în perioada caniculei și nu prezintă un pericol pentru oameni ne-a asigurat reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Unii oamenii spun că nu au frică de aceste insecte, dar sînt deranjați din cauza că se atașează de haine și chiar îi înțeapă.

Tigrul Platanului este o insectă ușor de recunoscut datorită aspectului său distinctiv, corpul fiind de culoare maronie în pete negre asemănătoare tigrului și aripile transparente.

Specialistul ANSA, Viorel Chetrari, a precizează că aceste insecte apar în special în timpul caniculei. Acesta susține că un simplu spray împotriva insectelor ar putea fi util pentru a ne apăra de acestea.

„Sînt inofensive pentru oameni, provoacă daune doar arborilor de platan. Ele încurcă partea foliară a plantelor cu pielea omului și de aceea face anumite înțepături care provoacă disconfort oamenilor. Începe în luna iunie, a doua generație în luna august. Este o insectă care se răspîndește cu transportul aerian și auto”, a spus Chetrari, transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.


Experta Luminița Suveică susține că aceste insecte nu trebuie să ne îngrijoreze, deoarece cazuri nu au fost atestate, însă trebuie să reținem că orice insectă mai mult sau mai puțin este purtător de infecție.

Unii oamenii spun că sînt deranjați de aceste insecte, alții afirmă că nici nu le-au observat.

„Сînd strîng albiturile, hainele, ele sînt prezente”.

„Nici nu le-am văzut, nici nu mă deranjează. Nu știu cum arată.”

O prezență accentuată a acestor insecte în Moldova a fost observată din vara anului trecut.

1
0
1
9
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?