COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 002 291   INFECTAȚI 396 768(+3255)   TRATAȚI 368 373     DECESE 10 470(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7906
Criza energetică stiri: 517

Ce servicii importante oferă Casa Ruseasă în Moldova?

18 apr. 2021,, 10:31   Societate
1935 4

Centrul Rus pentru știință și Cultură din Moldova - Casa Ruseasă din Chișinău - desfășoară nu numai numeroase evenimente pentru cetățeni, dar și le oferă o gamă largă de servicii importante și utile.

Despre acest lucru, într-un interviu pentru Noi.md, a declarat Andrei Muraviov, șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Republica Moldova.

Răspunzînd la întrebarea despre cum este planificată modernizarea la maxim a activității centrului din Moldova, pentru a oferi diferite servicii, el a menționat că, în acest sens, Casa Rusească din Chișinău se poate lăuda cu multe realizări.

”În acest context Casa rusească de la Chișinău se poate lăuda cu multe realizări. Spre exemplu, aici poți susține testul cu eliberarea certificatului de cunoaștere a limbii ruse străinilor care depun actele pentru obținerea cetățeniei ruse, spre exemplu. Menționez că nu toate Casele rusești au această posibilitate. La fel, este pus la punct și procesul de susținere a examenului de stat unic. Înainte de pandemie, au funcționat cu succes cursuri de limbă rusă pentru toți doritorii. Activitatea lor a fost sistată doar din cauza carantinei. Casa rusească este conectată la resursele electronice ale Bibliotecii naționale în numele lui Boris Elțin și a Muzeului Rus de Stat”, a declarat Andrei Muraviov.

Potrivit lui, în prezent, Rossotrudnicestvo, împreună cu Fondul de pensii al FR, prin reprezentanțele de peste hotare lansează proiectul de desfășurare a unor consultații privind diverse aspecte ale asigurării cu pensii a persoanelor domiciliate peste hotare. Cu titlu de testare, un astfel de centru de consultanță a fost deschis recent de Casa rusească din Tel Aviv.


”Deocamdată, din cauza pandemiei, ne vedem nevoiți să «ne refugiem în online», de aceea la necesitate, pentru a crea produse video și multimedia de calitate, vom încheia contracte de prestare a acestor servicii de către profesioniști. Dar multe deja le facem și cu propriile puteri. Casa rusească are o bază tehnică bună, care permite desfășurarea unor conferințe, briefinguri, vernisaje în format diferit. De ceva ani, în regim virtual puteți participa la evenimentele cultural-educative ale clubului de cinema ”Pozitiv”, care activează în baza Casei rusești din Chișinău. Este programul de autor al profesorului, filologului și criticului de artă Victor Costețchii. Se bucură de popularitate seratele de creație organizate de «Пушкинская аудитория» și moderate de pușkinista Olga Bataeva, cunoscută în Republica Moldova”, a subliniat șeful reprezentanței Rossotrudnicestvo în Republica Moldova.

El a amintit că anul acesta în Rusia este declarat Anul științei și tehnologiei, de aceea multe evenimente le vom consacra prezentării realizărilor științifice ale savanților ruși, consolidării contactelor acestora cu colegii moldoveni.

”Deja am făcut cunoștință cu conducătorii Academiei de științe din RM. Avem aici un spațiu vast de colaborare”, a menționat Andrei Muraviov.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X