COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va schimba în casa unor familii care vor fi vizitate de pompieri

Ce se va schimba în casa unor familii care vor fi vizitate de pompieri

Astăzi, 22 noiembrie 2019 Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă susţinut de Ministerul Afacerilor Interne a dat start Campaniei de informare a populaţiei „O casă protejată, o viaţă salvată”.

Lansarea evenimentului a avut loc pe adresa Butuceni nr.27 din municipiul Chişinău unde o casă de locuit a fost afectată de flăcări. La deschiderea Campanei a fost prezentă conducerea MAI reprezentată de Secretarul de Stat Ianuş Erhan, transmite Noi.md.

După deschiderea oficială a evenimentului echipaje de pompieri şi salvatori au mers în mai multe gospodării particulare pentru a instala detectoare de fum, care urmează să prevină incendiile şi intoxicaţiile cu monoxid de carbon. Instalaţii de detectare vor fi montate în locuinţele oamenilor cu mulţi copii, persoane ţintuite la pat, dar şi în casele oamenilor în etate.


În anii precedenţi în urma Campaniei „O casă protejată, o viaţă salvată” au fost instalate 7094 detectoare de semnalizare în casele a 6669 de familii din 313 localităţi rurale din ţară. Potrivit IGSU în 6 cazuri instalaţiile s-au declanşat reuşit salvarea oamenilor din locuinţă, după ce au izbucnit focare de ardere.

În următoarea perioadă peste 1000 de detectoare de fum vor fi instalate în gospodăriile oamenilor din raioanele Făleşti, Donduşeni, Briceni, Teleneşti, Cahul şi UTA Găgăuzia. Scopul Campaniei desfăşurate de IGSU este de a evita cazurile de intoxicaţie cu monoxid de carbon, dar şi izbucnirea incendiilor în locuinţe, astfel minimalizînd riscul producerii unor tragedii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load