Criza energetică stiri: 1527
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3383

Ce se va întîmpla cu plățile restante ale agențiilor de turism față de clienți? Hotărîrea Parlamentului

10 mar. 11:45   Societate
2440 0

Termenul de restituire a plăților pentru serviciile de turism contractate pînă la data de 17 martie 2020 va fi extins pînă la 30 septembrie 2022.

O hotărîre în acest sens a fost adoptată cu votul a 83 de deputați, în prima lectură, transmite Noi.md cu referire la replicamedia.md.

Prin modificările propuse, se urmărește realizarea obiectivelor asumate de stat față de ramura economiei naționale de turism, susținerea procesului de redresare a agenților economici și asigurarea intereselor patrimoniale ale cetățenilor Republicii Moldova.

Potrivit informațiilor totalizate de Asociația Națională a Agențiilor de Turism din Moldova (anat.md), la momentul actual, agențiile turistice și turoperatorii naționali sînt datori aproximativ cu 1,1 mln EUR turiștilor din Republica Moldova pentru serviciile turistice.

Acestea constituie datoriile a peste 300 de agenți economici locali, primordial din sectorul entităților mici, acumulate față de peste 4.000 de călători.


În acest sens, cu referire la serviciile de călătorie aferente turismului emițător încheiate pînă la data de 17 martie 2020, autorii proiectului propun prelungirea termenului de restituire a plăților către călători pînă la 30 septembrie 2022, pentru a asigura agențiile de turism și turoperatorii locali cu timp suplimentar pentru depășirea situației create.

Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав