COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va întîmpla cu amenzile pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică

Ce se va întîmpla cu amenzile pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică

Amenzi mai mici pentru încălcarea măsurilor de sănătate publică. Parlamentul a aprobat ieri în prima lectură proiectul de lege privind modificarea Codului Contravențional.

Mai exact, cuantumul amenzii s-ar putea micșora de la 450-500 unități convenționale, cât constituie în prezent, la 50-150 pentru persoane fizice, iar pentru persoanele juridice de la 1000-1500 - la 300-700.

Totodată, se propune ca pentru prezentarea intenționată a unor date false ori incomplete sau refuzul de a prezenta datele necesare pentru completarea fișei epidemiologice să fie modificat cuantumul de la 50 la 150 unități convenționale. În prezent, acesta variază între 450 și 500 de unități convenționale, scrie agora.


Autorul inițiativei este deputatul PAS Sergiu Litvinenco. Către cea de-a doua lectură se va lua în considerație un alt proiect de lege care vizează același subiect și care a fost înaintat de deputatul Dinu Plîngău.

Precizăm că ieri s-a încheiat prima sesiune a Parlamentului.

Reamintim că Curtea Constituțională a declarat neconstituțional art. 76 prim din Codul Contravențional în baza căruia autoritățile au dat amenzi pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice. Curtea Constituțională a decis ca suma amenzilor aplicate să fie stabilă de agentul constatator și de instanța de judecată în funcție de caz și de gravitatea acestuia, iar banii pe care îi vor scoate din buzunar cei care au călcat strâmb vor varia între 50 și 25.000 de lei.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load