COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce se va întîmpla cu Acordul de Asociere cu UE. Ce spune președintele

Ce se va întîmpla cu Acordul de Asociere cu UE. Ce spune președintele

Președintele Igor Dodon dă asigurări că Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană va rămîne în vigoare și reiterează că Republica Moldova trebuie să promoveze o politică externă echilibrată în interesul țării și al cetățenilor.

”Am spus foarte clar, noi vom promova o politică externă echilibrată atît în relațiile cu UE, cît și în relațiile cu Federația Rusă. Cred că lucrul acesta este unica poziție corectă pentru Republica Moldova.

Noi nu putem să fim dușmani cu rușii împotriva europenilor sau cu europenii împotriva rușilor. Noi nu ne putem permite acest lucru, pentru că avem foarte mulți cetățeni și în Est și în Vest, avem foarte multe legături economice și în Est și în Vest ”, a declarat președintele la NTV Moldova, transmite Telegraph.md.


Potrivit șefului statului, în următorii 10 ani Moldova nu va deveni membru al UE. Dodon susține că acum UE traversează printr-o criză cînd apar tot mai mulți eurosceptici, care nu sînt gata pentru o lărgire a UE.

”Trebuie să fim pragmatici, în baza Acordului de Asociere schimbăm spre bine situația din Moldova în domeniile social, educație, justiție. Promovăm o politică externă echilibrată, menținem și consolidăm statutul de neutralitate și pe acești piloni noi vom fi respectați și în Est și în Vest. Cred că această poziție va fi acceptată de majoritatea populației. 70% este pentru această abordare”, a declarat Igor Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load