X 

Ce se întîmplă în prezent cu dosarul lui Constantin Țuțu

14 sep. 09:10   Societate
2161 0

Doi procurori, martori ai acuzării în dosarul Constantin Țuțu, au fost audiați la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Cei doi martori făceau parte din grupul care reprezenta acuzarea în dosarul, în care fostul șef al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto, Grigore Bernavschi, era suspectat de abuz în serviciu. ”Este vorba despre episodul ce ține de escrocherie”, a precizat procurorul de caz, Elena Cazacov.

"Cauza se află la etapa cercetării judecătorești. Audiem probele acuzării, a rămas să mai audiem ultimii doi martori. În total, sunt șase martori, doar pe un episod.

În prezent, noi mergem pe examinarea probelor pe episoade. Este vorba despre episodul ce ține de escrocherie. Escrocherie și trafic de influență ce ține de învinuirea adusă cu privire la eventuala soluționare a întrebărilor pe o cauză penală", a precizat procurorul, notează Noi.md cu referire la jurnalmd.

Constantin Țuțu este cercetat și într-o altă cauză penală. Mai exact, este vorba despre dosarul Alexei Veretca, împușcat în 2012 în codrii Orheiului. Dosarul pentru omor, în care figurează și Țuțu, se prăfuiește, în continuare, în sertarele magistraților. În trei ani, cît această cauză penală se află la Curtea de Apel, nu a avut loc nicio ședință. Procurorul de caz spunea anterior că va insista pentru accelerarea examinării dosarului respectiv. Următoarea ședință în acest caz a fost programată pentru luna curentă.

0
4
2
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?