X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Ce riscuri poate avea pentru Moldova, distrugerea barajului Nova Kahovka

9 iun. 14:27   Societate
6313 0

Distrugerea barajului Nova Kahovka din Ucraina a generat o catastrofă ecologică, iar pentru refacerea infrastructurii, a faunei și florei acvatice ar fi nevoie de mulți ani și investiții considerabile, afirmă ministra Mediului, Rodica Iordanov.

Ea a declarat în cadrul emisiunii „Bună seara” că riscurile acestei catastrofe pentru Republica Moldova sînt minime, însă autoritățile ambelor state sînt în proces de comunicare permanentă, transmite noi.md cu referire la Moldova1.md.

„Întrebarea rămîne deschisă, ce se va întîmpla cu această suprafață cînd apa se va retrage. Toate acele gunoiști, activități economice au fost acum astupate de apă. Este o catastrofă ecologică care se va restabili în foarte mulți ani. Noi am fost alertați de către colegii din Ucraina și respectiv am preluat discuții pe partea ce ține de Novodnistrovsk, dacă va exista vreo pană de curent electric, sistemele sînt conectate, ne-au informat că nu vom avea probleme cu energia electrică”, a menționat Rodica Iordanov.

Barajul Nova Kahovka, situat în părțile controlate de trupele ruse ale regiunii Herson, în apropierea liniei de front, și care alimentează sudul Ucrainei și peninsula anexată Crimeea cu apă potabilă, a fost distrus marți. După prăbușirea barajului, peste 80 de localități au fost inundate, iar mii de oameni au fost evacuați.

1
0
1
4
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?