TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce restricții îi nemulțumesc cel mai mult pe cetățeni

Faptul că de aproape un an am fost puși în fața unei noi realități, după ce epidemia de coronavirus a lovit în plin statele lumii, nu îl mai neagă nimeni.

Restricțiile anti-Covid au devenit deja o normă, un stil de viață în majoritatea țărilor, iar R.Moldova nu este o excepție. Păstrarea distanței sociale, purtarea măștilor de protecție peste tot, trecerea la învățămîntul și activitățile online sînt doar cîteva dintre momentele care ne carcterizează astăzi viața, notează Noi.md.

Cum s-au adaptat oamenii și care din aceste măsuri trezesc cele mai multe nemuțumiri am încercat să aflăm discutînd cu locuitori capitalei.

Deși, majoritatea intervievaților spun că restricțiile sînt totuși necesare în fața acestei boli nemiloase cu unele categorii de pacienți, tot ei afirmă că anumite măsuri s-au dovedit a fi ineficiente. În opinia lor, una dintre probleme căreia nu i s-a acordat atenția cuvenită este imposibilatea de a asigura respectarea distanței în transportul public.

Oamenii se arată îngrijorați de abundența zilnică de pasageri din troleibuze și autobuze, ceea ce prezintă riscuri de infectare. Studenții, pe de altă parte, sînt nemulțumiți de faptul că trebuie să studieze online. O altă categorie de cetățeni - vîrstnicii spun că cel mai tare îi deranjează faptul că nu pot ieși liber din case. Și purtarea măștii în stradă, măsură pe care o consideră absurdă, nu este pe placul multor cetățeni.


Ce alte opinii a fost exprimate vedeți în reportajul video.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load