COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7924

Ce proiecte sînt implementate în sudul Moldovei cu sprijinul Turciei?

18 noi. 2021,, 17:45   Societate
1708 1

Proiectele implementate în sudul Republicii Moldova cu sprijinul poporului turc au fost discutate în cadrul unei întrevederi a șeful Găgăuziei, Irina Vlah, cu Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Turcia, Mevlüt Çavușoglu, care a efectuat o vizită în țara noastră, relatează Noi.md.

După cum s-a menționat, este în faza de finalizare construcția unui complex sportiv la Comrat, conform standardelor UEFA și proiectat pentru 5.000 de locuri de spectatori.

A început construcția Colegiului Industrial, care va deveni o fabrică de ingineri și specialiști în domeniul IT.

În orașul Vulcănești se îndeplinesc lucrări privind asigurarea cu apă potabilă a locuitorilor.

În timpul întâlnirii, Bașcanul Găgăuziei i-a mulțumit Excelenței Sale pentru asistența oferită Republicii Moldova în depășirea pandemiei în formă de echipament pentru instituțiile medicale și 70 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19.


"Sîntem recunoscători Turciei pentru asistența generoasă. În mod separat, mulțumim Președintelui Turciei, Domnului Recep Erdogan, pentru atitudinea caldă față de noi. Proiectele implementate cu ajutorul Turciei vizează rezolvarea problemelor sociale acute, cum ar fi ieșirea tinerilor și scăderea natalității. Colegiul Industrial este conceput pentru a stimula industrializarea economiei autonomiei și dezvoltarea sectorului IT. Resursele noastre interne nu sunt suficiente pentru astfel de proiecte și nu vom putea face față fără ajutorul unor parteneri precum Turcia", a menționat Irina Vlah.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X