Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Ce pretenții au locuitorii Găgăuziei față de autoritățile centrale?

31 ian. 2022,, 15:00   Societate
2042 0

Principalele pretenții ale locuitorilor din Găgăuzia către autoritățile centrale din Moldova se referă la desfășurarea politicii interne și externe, admiterea unei crize energetice, creșterea prețurilor la gaze și alte resurse energetice.

Despre acest lucru a declarat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Victor Petrov, vorbind în emisia Sputnik Moldova, relatează Noi.md.

"Vedeți, prețurile la combustibil la benzinării, la motorină, la benzină. Au crescut. Prețurile la gaze au crescut. În ciuda faptului că sîntem o țară mică și trebuie să respectăm neutralitatea, președintele nostru Maia Sandu face câteva declarații zgomotoase, iar acest lucru este ca un iritant. În ultima ei declarație a afirmat că Federația Rusă a participat la conflictul transnistrean și a fost interesată de acest conflict. În calitate de deputat spun că aceasta este o politică externă greșită. Trebuie să fim mai reținuți. Aceasta nu este o bucătărie unde am venit, am gătit o omletă și gata. Aceasta este politica externă și aici fiecare cuvînt trebuie cântărit și bine gîndit. Pentru că fiecare cuvînt rostit de președintele țării poate afecta toți locuitorii Republicii Moldova. Ceea ce și vedem astăzi. Este vorba și despre participarea președintelui nostru la Platforma Crimeea, cu declarații neclare. Ce am câîtigat din aceste declarații? Ce a cîștigat Republica Moldova? Ce au câștigat cetățenii Republicii Moldova? Ați primit gaz scump, motorină, benzină scumpă?",- a spus Victor Petrov.

În opinia sa, aceasta este în principal vina, răsplata pentru acest tip de activitate politică și declarații, afirmații politice.

"Desigur, politica externă ar trebui să fie mai echilibrată, mai înțeleaptă. În această situație, trebuie să menținem relații de prietenie cu partenerii noștri strategici", a subliniat deputatul Adunării Populare a Găgăuziei.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий