X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce pericol prezintă înțepăturile de țânțar și cum putem preveni consecințele acestora ©

5 iul. 2019,, 11:38   Societate
5920 0

Faptul că țânțarii sunt purtători de boli periculoase și infecții și că mușcăturile lor pot provoca reacții alergice este bine cunoscută.Dar, recent, s-a doveditcă acestea pot, de asemenea, afecta imunitatea umană.

Cercetările efectuate în colegiul medical din Baylor au identificat o altă consecință periculoasă a mușcăturilor de țânțari. Oamenii de știință americani au transplantat șoarecilor de laborator celule stem umane din care s-au dezvoltat componente separate ale sistemului imunitar uman, apoi au lăsat patru țânțari să muște rozătoarele în mod deliberat.

Animalelor li se prelevau în mod regulat analize de sânge care erau comparate cu probele prelevate de la șoareci nemușcați de țânțari. Ca rezultat, a fost stabilit că la rozătoarele mușcate avea loc activarea citokinelor – moleculelor responsabile pentru răspunsul imun al organismului. Aceasta înseamnă că, potrivit multora, insectele inofensive pot submina în mod grav sistemul imunitar uman, mușcăturile lor pot provoca în organism un număr mare de răspunsuri imune neobișnuite.

De asemenea, la subiecții testați au fost afectate limfocitele T-helper implicate în reacțiile antivirale și alergice. Iar efectele mușcăturilor de țânțari au persistat până la șapte zile și au afectat diferitele țesuturi ale corpului: sânge, piele și măduvă osoasă. Prin urmare, atitudinea neglijentă față de o problemă mică la prima vedere, mușcătura de țânțar, este urmată de probleme cu adevărat grave.

Consecințele mușcăturilor de țânțari sunt cu atât mai alarmante, cu cât insectele aleg mai frecvent copiii în calitate de victime. Iar mâncărimea aduce copilului mai multă suferință. O altă atracție pentru țânțari sunt persoanele cu un nivel ridicat de colesterol.

Mușcătura este adesea însoțită de febră, durere în locul afectat și edemul țesuturilor moi. Este pur și simplu imposibil să nu reacționezi la astfel de consecințe, mai ales dacă țânțarii au mușcat un copil. Ștergerea cu salivă, apă de colonie sau utilizarea altor metode naturiste presupuse a fi populare nu este suficientă. Mușcătura de țânțar necesită tratament. Și mijloace pentru această problemă există.

În primul rând, pe zona afectată trebuie aplicat ceva rece. Aceasta va reduce absorbția anticoagulantului, pe care insectele îl injectează după perforarea pielii. Apoi pe locul mușcăturii trebuie aplicat un unguent sau gel medicamentos.

De exemplu, „Stiderm”. Acționează ca agent antihistaminic, antiinflamator și cicatrizant. Acest efect este asigurat de maleatul de mepiramină, lidocaină și dexapantenol. Primul blochează receptorii histaminici, al doilea este anestezic, iar al treilea - hidratează și vindecă pielea. Prin urmare, efectul terapeutic survine rapid și contraindicații pentru utilizarea acestui gel nu există.

Pentru a scăpa copii de efectele mușcăturilor de țânțari, „Stiderm” este remediul perfect. Nu are miros, ceea ce înseamnă că nu-l va deranja pe copil. Și este absorbit rapid, astfel încât bebelușul nu va pune gelul în gură sau ochi, după ce a atins locul tratat.

Gelul „Stiderm”, de asemenea, ajuta bine și în cazul mușcăturilor altor insecte: musculițe, albine, viespi, tăuni. Efectele lor nu trebuie subestimate.

În plus , compoziția reușită a acestui gel face ca „Stiderm” să fie un ajutor indispensabil în cazul arsurilor solare și celor de acasă, precum și în urticarie și în erupțiile cutanate cu mâncărime.

Cu toate acestea, puteți alege alte unguente sau geluri. Principalul lucru este că acestea să fie la fel de eficace ca „Stiderm” și să nu lase copilul sau adultul singur în fața mâncărimii deranjante și amenințarea de a obține în timp probleme care sunt distructive pentru sănătate.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?