X 
Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Ce părere au cetățenii Moldovei despre ideea redenumirii Zilei Victoriei

7 iun. 11:25   Societate
2330 1

Majoritatea cetățenilor Moldovei sînt împotriva redenumirii Zilei Victoriei și consideră că aceasta trebuie sărbătorită pe 9 mai.

Acestea sînt rezultatele unui sondaj realizat de iData.

În cadrul studiului sociologic, cetățenii au fost întrebați: "Susțineți sau nu schimbarea denumirii sărbătorii, care este marcată pe 9 mai?".

Ca urmare, 68,1% dintre respondenți au spus că pe 9 mai trebuie sărbătorită Ziua Victoriei, iar 16,2% dintre respondenți sînt pentru ca pe 9 mai să fie marcată Ziua Comemorării și Reconcilierii.

Alți 9,1% sînt pentru ca în această zi să fie sărbătorită Ziua Europei. Circa 5% nu au putut răspunde la această întrebare.


Anterior, fracțiunea Partidului PAS a înregistrat în Parlament un proiect de lege privind redenumirea Zilei Victoriei în Ziua Comemorării și s-a propus sărbătorirea acesteia pe 8 mai. Mai tîrziu, deputații din majoritatea de guvernămînt au făcut o completare la versiunea originală a inițiativei și acum se propune sărbătorirea pe 8 mai a "Zilei Victoriei asupra Nazismului și Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

39
1
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?