X 

Ce obligațiuni are noua subdiviziune a Procuraturii Generale

15 mai. 2019,, 15:01   Societate
2452 0

Procuratura Generală are o nouă subdiviziune. Consiliul Superior al Procurorilor a avizat pozitiv demersul Procurorului General care vizează modificarea statului de personal al Procuraturii prin crearea unei noi subdiviziuni în cadrul Procuraturii Generale, în subordinea directă a Procurorului General, cu denumirea ”Serviciul protecția datelor cu caracter personal”.

Serviciul va include o singură unitate de procuror și va avea următoarele atribuții:

  • monitorizarea conformității operațiunilor de prelucrare a datelor cu caracter personal în cadrul Procuraturii și a Sistemelor informaționale ale instituției cu cerințele cadrului normativ privind protecția datelor cu caracter personal;
  • asistarea angajaților Procuraturii în domeniul protecției datelor;
  • efectuarea evaluărilor periodice cu privire la conformitatea cu normele menționate în cadrul Procuraturii
  • examinarea solicitărilor sau reclamațiilor cu privire la o presupusă încălcare a dispozițiilor legale privind protecția datelor cu caracter personal în cadrul Procuraturii;
  • exercitarea rolului de punct de contact cu Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal privind aspectele legate de prelucrarea, precum și, dacă este cazul, acordarea consultanței cu privire la orice altă chestiune.

Serviciul este creat în baza unei unități de procuror din cadrul Secției investigarea fraudelor contra mediului și intereselor publice din cadrul Direcției politici, reforme și protecția intereselor societății a Procuraturii Generale, scrie Bizlaw.

Consiliul precizează că decizia a fost luată după ce a fost elaborat Regulamentul cu privire la completarea și utilizarea Sistemului Informațional Automatizat ”Urmărire penală: E-Dosar”, care a fost remis spre avizare Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ulterior, instituția de specialitate a recomandat crearea subdiviziunii interne autonome, care să fi subordonată direct conducătorului entității publice, în competența căreia să fie atribuită responsabilitatea exclusivă de monitorizare a îndeplinirii obligațiilor ce țin de protecția datelor cu caracter personal.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?