Ce nu spune Procuratura despre sora lui Platon, anunţată în căutare

Ce nu spune Procuratura despre sora lui Platon, anunţată în căutare

Acum trei săptămîni, cînd în presă au apărut informații despre reținerea la Moscova a surorii lui Veaceslav Platon, Procuratura Generală ne-a comunicat că Elena Platon este anunțată în căutare și de către autoritățile din R. Moldova, doar că pe alte capete de acuzare decît cele care îi sînt aduse în Federația Rusă.


Ziarul de Gardă a expediat atunci o solicitare de informație în adresa Procuraturii Generale, pentru a obține răspunsuri la următoarele întrebări:

  • Ce acuzații i se aduc Elenei Platon?
  • Cînd i-a fost intentat dosarul?
  • Cînd a fost anunțată aceasta în căutare?
  • Colaborează R. Moldova cu autoritățile din Rusia în acest dosar?
  • sînt vizate și alte persoane în acest dosar, care este statului lor și cine sînt acestea?

La două săptămîni distanță de la această solicitare de informații, Procuratura Generală ne-a emis un răspuns, în care, nu ne furnizează însă nicio informație.


„Vă informăm că în sensul prevederilor art. 212 Cod de procedură penală, datele urmării penale sînt confidențiale. Astfel, Procuratura Anticorupție nu poate oferi detalii pe cauzele penale aflate în procedură, pentru a nu prejudicia desfășurarea urmării penale în continuare și pentru a nu afecta drepturile persoanelor vizate”, se menționează în răspunsul semnat de procurorul șef-interimar, Adriana Bețișor.


În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4, procurorul general Eduard Harunjen a declarat însă că autoritățile de la Chișinău au ținut legătură cu reprezentanții Federației Ruse în cazul lui Veaceslav Platon, dar și a membrilor familiei acestuia.


„Am avut careva corespondență cu autoritățile rusești, inclusiv în cazul lui Platon și membrilor familiei sale, care sînt vizați în unele dosare în Federația Rusă. Au inițiat discuții prin cereri de comisii rogatorii”,a precizat Eduard Harunjen.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load