Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 580
Preşedintele stiri: 3732

Ce lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din Chișinău au fost făcute săptămîna trecută

18 sep. 17:15   Societate
1387 0

Autoritățile municipale anunță ce lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere din mun. Chişinău, executate pe parcursul săptămînii trecute., notează Noi.md

Astfel, potrivit unei note de presă, în perioada 11 - 17 septembrie 2023, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat mai multe lucrări de reparație și întreținere a drumurilor publice municipale.

Au fost întreprinse acțiuni de lichidare a situațiilor de avariere prin plombări pe o suprafață totală de circa 3.000 m2 de carosabil. Lucrările au vizat accesele în curți și către instituții de învățămînt, dar și drumurile publice municipale.

În același timp, au fost supuse intervențiilor de curățare, spălare sau reparație peste 200 de receptoare și guri de captare și evacuare a apelor pluviale.

Pentru asigurarea condițiilor de securitate în trafic, în orașul Chișinău, cît și în suburbiile acestuia, au continuat lucrările de aplicare a marcajul rutier la trecerile pentru pietoni, cel de separare a benzilor și de orientare, dar și în stațiile de așteptare a transportului public, pe o suprafață totală de peste 2.500 m2. În paralel, pe teritoriul orașului au fost instalate sau reparate peste 50 de indicatoare rutiere.


La fel, în vederea securizării pietonilor, pe str. Kiev au fost definitivate acțiunile de reamenajare a trecerii de pietoni, prin strămutarea acesteia din zona sensului giratoriu și îngrădirea accesului către vechea trecere cu gard de protecție, dar și prin instalarea semafoarelor pietonale, care sînt deja funcționale.

De rînd cu aceste lucrări, menite să sporească siguranța pietonilor, continuă acțiunile de iluminare suplimentară la trecerile de pietoni, efectuate de către ÎM REI „Lumteh”.

Lucrările de reparație și întreținere a drumurilor publice vor continua și în săptămîna curentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0