X 

Ce loc ocupă Moldova în topul celor mai fericirite țări din lume

14 iun. 11:30   Societate
2555 0

Potrivit unui studiu la nivel mondial privind nivelul de satisfacție personală a populației, Moldova se afla la mijlocul listei.

Măsurarea percepțiilor subiective, cum ar fi fericirea și satisfacția de viață, este o sarcină importantă la alcătuirea ratingului privind fericirea în lume, relatează Noi.md cu referire la mybusiness.md

Occidentul consideră democrația drept o componentă-cheie a fericirii, dar există și țări cu guvernare autoritară care au punctaje mari în cadrul indicelui fericirii.

Pentru a crea indexul, cercetătorii au întrebat pur și simplu oamenii cît de mulțumiți sînt de viața lor. Punctele au fost acordate folosind aceste răspunsuri ale oamenilor care trăiesc în diferite țări, precum și factori ai calității vieții.

Sondajele au fost efectuate în 137 de țări din întreaga lume. Pe primele 10 poziții (în ordine descrescătoare) s-au clasat: Finlanda, Danemarca, Islanda, Israel, Țările de Jos, Suedia, Norvegia, Elveția, Luxemburg și Noua Zeelandă. SUA se află pe locul 15, Germania este pe locul 16. Italia, unde locuiesc și muncesc mulți cetățeni moldoveni, se află pe locul 33.


Moldova ocupă locul 63. România - 24. Rusia - 70. Ucraina este pe locul 92. Cei mai nefericiți oameni din lume trăiesc în Afganistan, Liban și Sierra Leone.

0
0
0
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?