Ce înseamnă educație? Opinie

2 aug. 2021,, 12:00   Societate
2487 0

Educația este un exemplu personal și nimic mai mult, iar părinții prin viața lor trebuie să dovedească copiilor cum trebuie trebuie să fie.

Această opinie a fost exprimată pe pagina sa de pe rețeaua socială de celebrul regizor, scenarist, producător, președintele Academiei de Film Nika, Andrei Koncealovski, transmite Noi.md.

Potrivit lui, este imposibil să faci ceva și, în același timp, și să ceri copiilor să nu facă acest lucru. Și invers. Este o prostie să ceri: "Fii bun!”

"De la aceasta oricum nu se va schimba nimic. Principalul lucru este exemplul părinților. Și el, de fapt, constă în a trăi pur și simplu și a dovedi copiilor prin viața ta cum ar trebui ei să fie...", a scris Andrei Koncealovski.

"Al doilea lucru important este să nu ignorați copilul. Un copil care este pălmuit la fund de mama iubitoare, poate că și strigă, dar, de fapt, se simte bine, pentru că el însuși are nevoie de acest lucru. Cînd este pus în colț și el plînge acolo, apoi se întoarce la părinții săi – el, de asemenea, se simte bine. Într-o casă în care el este pedepsit în mod rezonabil, din dragoste, copilul în subconștiință simte că este obiectul atenției și iubirii și, de asemenea, își dă seama că trebuie să facă cu siguranță ceva. Dar dacă familia nu-i acordă atenție, el se simte nefericit, pentru că vrea să simtă că este necesar. Acesta este un fapt incontestabil", a subliniat celebrul regizor și scenarist.


El a menționat că traiul împreună cu părinții nu poate fi veșnic.

"Vine un moment în care pentru copiii noștri noi nu sîntem suficienți. Pentru a se dezvolta în continuare, ei au nevoie de o viață socială, trebuie să nimerească într-o situație nefavorabilă, să fie înconjurați de străini, adesea oameni nu prea buni, trebuie să învețe să supraviețuiască. Și atunci începe o educație total diferită", a scris Andrei Koncealovski.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?