COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce greșeli facem cînd alegem scaunul auto pentru copil? (VIDEO)

Ce greșeli facem cînd alegem scaunul auto pentru copil? (VIDEO)

Maşina a devenit parte din viaţa noastră de zi cu zi, iar atunci cînd în ecuaţie intră şi un copil, maşina devine cu adevărat indispensabilă.

Plecăm în vacanţe, mergem la cumpărături, ducem copiii la grădiniţă sau la şcoală şi apoi ne continuăm drumul către serviciu.

Călătoriile cu maşina sînt un prilej de distracţie pentru toată familia. Sunt momente în care ne punem la curent cu ce am mai făcut în ultimul timp, cînd putem cînta împreună sau jucăm diferite jocuri. Pentru a ne putea bucură de călătoriile cu maşina avem nevoie de siguranţă iar cea a copiilor este primordială, ei fiind mult mai vulnerabili decît un adult.


Legile actuale îi obligă pe părinţi să le asigure celor mici siguranţă prin mijloace potrivite, adică scaunul auto, pînă la vîrsta de 7 ani (136 cm). Însă nu este vorba de respectarea legilor, ci despre conştientizarea pericolului la care îi expunem pe copii atunci cînd alegem să călătorim fără scaun auto.

Alegerea scaunului auto este foarte importantă şi trebuie să ţii cont de cîteva criterii importante: în primul rînd gradul de siguranţă pe care îl oferă, vîrsta şi greutatea copilului şi confortul.

Siguranţa o reprezintă sistemele de prindere, iar prinderea în 3 puncte fixe este cea mai bună alegere. În plus, alege un model cu prindere facilă deoarece spaţiul limitat pe care ţi-l oferă maşină îţi va îngreuna sarcina, scrie bzi.ro.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load