COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 363 110(+659)   TRATAȚI 348 276      DECESE 9141(+22)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3016

Ce gafă a comis procurorul Furtună

9 oct. 15:45   Societate
2886 2

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au admis demersul procurorului pe caz, Victor Furtună, care a cerut instanței prelungirea arestului cu 30 de zile pe numele Procurorului General suspendat, Alexandr Stoianoglo, însă în document se arată că a fost cerut arest pentru o altă persoană, transmite Noi.md cu referire unimedia.info.

„Înaintarea Judecătorului de instrucție din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, al demersului de aplicare a măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 de zile în privința cetățeanului Oleg Chetrușca Fiodor”, se arată în document.

Avocatul Vasile Gafton a confirmat pentru UNIMEDIA autenticitatea actului.

„Noi am sesizat judecătorul că procurorul a venit cu un astfel de demers, în care a indicat un nume absolut străin. Este evident că acest demers urma să fie respins din start, pe lîngă faptul că toate probele prezentate au fost un fals, dar și demersul era pe un nume străin. Nu am fost însă auziți, pentru că avem ceea ce avem”, a declarat Gafton pentru UNIMEDIA.

Magistrații de la Ciocana l-au plasat astăzi în arest la domiciliu pentru 30 de zile pe Alexandr Stoianoglo.


Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut de ofițeri SIS, pe 5 octombrie, cu doar cîteva minute înainte de un briefing anunțat de către acesta pentru ora 18:00. Asta ca urmare a unei sesizări depuse la CSP de un deputat PAS, distribuită spre examinare procuroruluiVictor Furtună, cel care l-a anchetat anterior și pe Nicolae Chitoroagă.

Ruslan Popov, unul dintre adjuncții Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, a oferit detalii despre cererile de recuzare în privința unor membri ai CSP, pe care Alexandr Stoianoglo urma să le prezinte la ședința CSP. Printre ceimusteata-pentru-legaturi-cu-figuranti-in-dosarul-furtul-miliardului.html">vizați este ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco și șeful interimar CSM, Dorel Musteață.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X