Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Ce faceți dacă v-ați avariat mașina într-o groapă de pe străzile din țară

6 noi. 2022,, 02:00   Societate
8291 0

Deseori ni se întîmplă să ne pomenim cu roțile mașinii sparte sau cu alte deteriorări ale mașinii, după ce am dat peste gropile de pe drumurile din toată țara. Scoatem bani din propriul buzunar pentru a rezolva problema sau batem și la alte uși pentru a remedia situația?

Potrivit avocatului Iurie Mărgineanu, un conducător auto care și-a avariat mașina într-o groapă, trebuie să cheme imediat poliția, care fixează într-un proces verbal circumstanțele producerii accidentului.

Ulterior, automobilul va fi supus unei revizii tehnice și eventual se va identifica autoritatea responsabilă de întreținerea drumului și pe care o va ataca în instanța de judecată.

„Este necesar de a documenta această situație la fața locului cu ajutorul poliției (numarul de urgenta 112, instistați - poliția este obligată să vină la fața locului), a martorilor sau să faceți poze cu telefonul personal pentru a prezenta instanței de judecată și a convinge că ați deteriorat mașina din cauza gropilor de pe drum. Instanța de judecată trebuie convinsă că anume din cauza calității drumurilor mașina a avut de suferit și trebuie să cereți socoteala celor care sînt responsabili de acest segment de activitate”, a explicat avocatul Iurie Mărgineanu.

Cum pot șoferii să-și facă dreptate, cerînd compensații după ce se trezesc cu roțile mașinilor sparte sau cu alte prejudicii cauzate?


Specialiștii în domeniu menționează că este necesar de stabilit faptul accidentului. Poliția se poate ocupa de acest lucru, prin solicitarea unui echipaj care va documenta avaria produsă, unde se află groapa, cît de mare este, cît de mult s-a deteriorat automobilul şi alte informaţii. Oamenii legii sînt datori să facă asta.

Se face o evaluare a pagubelor sau se merge la service autorizat, se repară automobilul şi neapărat se cere un cec în care va fi indicată suma plătită pentru servicii.

Se înaintează o pretenție cu cererea rambursării cheltuielilor şi important este de ştiut unde. În cazul în care groapa se află pe teritoriul municipiului Chişinău, păgubașul trebuie să se adreseze la Direcţia Transport a Primăriei capitalei (EXDRUPO: 022 471 320). Dacă se întîmplă accidentul în afara municipiului Chişinău, atunci se adresează la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova (Linia Verde: 022 250 500) sau a unei întreprinderi subordonate după caz (Administrația de stat a drumurilor - Linia verde: 060 477 117).

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?