COVID-19 : VACCINAȚI 1 005 181  INFECTAȚI 409 397 (+2394)   TRATAȚI 370 993     DECESE 10 522(+9)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 524
Coronavirus stiri: 7845

Ce este viața și care este sensul ei? (VIDEO)

6 iun. 2021,, 07:00   Societate
5808 0

Încercarea de a explica ce este viața este aproape inutilă, deși mulți au încercat să răspundă la această întrebare. Probabil, unul dintre sensurile vieții este de a evita durerea, dar poate că sensul vieții este pur și simplu de a vedea și auzi.

Această opinie a fost exprimată de celebrul regizor rus, scenarist, producător, figură publică și politică, președintele Academiei de film "Nika" Andrei Koncealovski, răspunzând la întrebarea unuia dintre internauți: de ce omul trăiește pe lume, transmite Noi.md.

Andrei Koncealovski a reamintit că, cîndva soția lui Anton Pavlovici Cehov, Knipper-Cehova i-a scris: "Ce înseamnă viața?". Și el i-a răspuns: "Tu mă întrebi: ce înseamnă viața? Iar eu te întreb: ce este morcovul? Morcovul este un morcov. Și viața este viață. Atît, nimic altceva nu se cunoaște".

"Este un gînd foarte profund, în sensul că a încerca să explici ce este viața, cred că este aproape inutil, deși mulți au încercat să răspundă. Probabil, totuși, viața este relația unei persoane cu durerea. O persoană, spre deosebire de un animal, tinde să evite durerea. Durerea poate fi fizică, există durere morală, durere spirituală. Și omul, desigur, încearcă să o evite, pentru a sta a primit conștiință. Probabil unul dintre sensurile vieții este de a evita durerea. Dar foarte adesea este imposibil să o eviți, se întîmplă să nu o poți evita. Atunci trebuie să ne gîndim cum să o acceptăm. O persoană inteligentă a spus: "Poate că sensul vieții este pur și simplu să vezi și să auzi", a scris renumitul regizor și scenarist rus.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X