COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce documente trebuie să prezinte studenții moldoveni la trecerea frontierei

Tinerii moldoveni, înmatriculați la studii în România pot traversa frontiera fără probleme, la prezentarea unor dovezi privind scopul deplasării.

Ambasada României în Republica Moldova a făcut unele precizări în legătură cu modul în care studenții moldoveni pot intra pe teritoriul țării vecine, pe cale de excepție, scrie publika.md.

Astfel, la trecerea frontierei, studenții moldoveni trebuie să prezinte următoarele acte:

- Dovada de acceptare la studii eliberată de Ministerul Educației Naționale, din care să rezulte că studentul va urma o formă de învățămînt cu frecvență, la o instituție de învățământ superior de stat sau particulară, acreditată ori autorizată provizoriu, potrivit legii;

- Documente din care să rezulte acceptarea la studii, emise de către o instituție de învățământ superior din România;


- Informare din partea instituțiilor de învățămînt cu privire la necesitatea prezenței în România pentru formalitățile legate de începerea anului universitar/ preluarea locului de cazare în cămin.

În cazul elevilor minori, care studiază în România, părinților sau altor persoane care îi însoțesc, li se va permite intrarea în țară ca fiind persoane care călătoresc din motive imperative.

Totodată, însoțitorii, care nu sînt părinți ai unui elev minor vor trebui să completeze în punctul de trecere a frontierei o declarație pe propria răspundere, din care să reiasă scopul călătoriei acestora în România.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load