TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Ce decizie a luat Colegiului Disciplinar de pe lîngă CSM în cazul unui judecător

Decizia Inspecției Judiciare prin care a fost respinsă sesizarea fostului procuror anticorupție, Roman Statnîi de sancționare disciplinară a judecătorului din cadrul Judecătoriei Ciocana, Serghei Papuha, a fost anulată.

O decizie în acest sens a fost adoptată de către Colegiului Disciplinar de pe lîngă Consiliul Superior al Magistraturii, la începutul lunii septembrie curent, care susține că decizia Inspecției Judiciare a fost una neîntemeiată, transmite safenews.md.

Examinînd contestația cet. Statnîi Roman împotriva deciziei Inspecției Judiciare și actele administrate în ședința Completului, verificînd argumentele expuse de inspectorul-judecător în decizie și cele a petiționarului în contestație, Completul de examinare a contestațiilor consideră că, contestația este întemeiată aceasta urmînd a fi admisă, iar decizia Inspecției Judiciare din 15 iulie 2020 este neîntemeiată, urmînd a fi anulată cu remiterea materialelor inspecției judiciare pentru verificări suplimentare, se arată în decizia Colegiului Disciplinar de pe lîngă Consiliul Superior al Magistraturii.

Menționăm că la data de 01 iulie, curent, Roman Statnîi s-a adresat Consiliului Superior al Magistraturii în vederea sancționării disciplinare a judecătorului din cadrul Judecătoriei Ciocana, Serghei Papuha, pe motiv că ultimul ar fi admis mai multe încălcări în examinarea demersului PCCOCS, privind prelungirea măsurii preventive – arest preventiv în privința învinuitului Roman Statnîi.


La data de 15 iulie, Inspectorul-judecător al Inspecției Judiciare de pe lîngă CSM, Valentin Verjan a adoptat decizia de respingere a sesizării lui Roman Statnîi ca fiind una neîntemeiată, motivînd lipsa temeiurilor de abateri disciplinare.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load