Incendii stiri: 687
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3718

Ce cadouri le-a oferit Moldova delegațiilor europene care au participat la Summitul

3 iun. 09:45   Societate
14204 0

Delegațiile oficiale europene, care au participat la Summitul Comunității Politice Europene, au primit în dar din partea Republicii Moldova cîte un cadou protocolar. Este vorba despre cîte un tablou pictat în vin.

Artistul ales de președinția Republicii Moldova pentru a picta tablourile este Eugen Gorean. Pentru lucrări, acestea a folosit soiuri tradiționale de vin, cum ar fi Feteasca Neagra și Rara Neagră. Picturile au fost înrămate și puse în cutii speciale, cu o etichetă pe verso, transmite diez.

„Provocarea cea mare a fost să pictez aceste 50 de tablouri în doar 10 zile, așa că m-am apucat repede de lucru, fără prea mult somn. Am avut grijă să am un suport de hîrtie 100 % bumbac pentru a menține mai bine pigmentul vinului.

Principalele subiecte abordate au fost portul național, dansul, peisajul moldovenesc și Chișinăul.

Am fost onorat să lucrez la aceste picturi, care transmit și împărtășesc tradițiile și culorile noastre, cultura și dragostea pentru pămînt”, a declarat Eugen Gorean.


Mai jos sînt cîteva dintre picturile care au fost dăruite delegațiilor europene.

Pe 1 iunie în Republica Moldova s-a desfășurat cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene. În țara noastră au venit peste 40 de președinți, prim-miniștri și înalți oficiali ai UE.

35
6
2
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?