X 

Ce avantaje vor oferi "contoarele inteligente" consumatorilor moldoveni

14 iul. 10:15   Societate
3178 0

Ministerul Energiei al Moldovei lansează proiectul ”Contoare inteligente” și speră să coopereze cu companiile locale.

Licitația va începe săptămîna aceasta.

Despre acest lucru a declarat Secretarul de Stat al ministerului, Cristina Pereteatcu în cadrul unui turneu de presă la întreprinderea ADD Group, relatează yellowpages.md

"Contoarele inteligente țin de era nouă a energiei, iar cu aceste contoare ne propunem nu doar să educăm consumatorii, dar și să asigurăm consumatorii cu tarife diferențiate, eventual, mai mici. Astfel de contoare sînt un mic pas către decarbonizare și un mare pas către independența consumatorilor", a explicat ea.

Potrivit ei, licitația pentru selectarea unei companii care produce contoare inteligente a fost lansată de PNUD. "Ministerul Energiei oferă o viziune, iar PNUD oferă bani. Cînd va fi anunțat cîștigătorul, informațiile vor fi publicate, iar noi vom începe imediat instalarea a 35 de mii de contoare inteligente în întreaga țară", a adăugat ea.


"Sperăm să colaborăm cu compania de producere a contoarelor pentru energie electrică ADD Grup, deoarece aceasta va fi prima astfel de colaborare. În plus, în acest fel vom încuraja businessul. Acest lucru va deveni un sprijin național între stat și business", a spus Pereteatcu.

Directorul de vînzări al ADD Group, Ruslan Casico, a menționat că nu știe care alte companii vor participa la licitație, dar a confirmat că doar dintre companiile locale va fi compania sa.

Pereteatcu nu a numit costul acestui proiect, dar a promis că Ministerul Energiei se va axa pe întregul spectru social, în special pe familii și spitale.

Pe 13 iunie, Cabinetul de Miniștri, prin intermediul Ministerului Energiei și cu sprijinul PNUD, a lansat un proiect pilot. El va schimba piața energiei electrice, deoarece acum vor lua datele consumul de energie nu angajații companiilor energetice, ci contoarele, care vor transmite automat, în siguranță și fără erori date furnizorului de energie electrică. Primul contor inteligent a fost instalat în clădirea guvernului.

6
0
2
1
11

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?