Criza energetică stiri: 791
Preşedintele stiri: 3236
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Ce au găsit procurorii la domiciliul ex-șefului SIS, Vasile Botnari

30 mar. 10:52   Societate
2197

Procurorii anticorupție anunță că, urmare a perchezițiilor efectuate marți, 29 martie, la domiciliul fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vasile Botnari, în cadrul unei cauze penale, pornite pe faptul îmbogățirii ilicite, au ridicat mai multe lucruri, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Conform informațiilor, ex-directorul SIS este bănuit că, în perioada anilor 2014-2019, deținînd mai multe funcții de demnitate publică, în scopul de a-și ascunde veniturile pe care nu le putea justifica în mod legal, a pus în aplicare un plan infracțional ce consta în procurarea pentru sine a unor bunuri mobile și imobile prin intermediul unor persoane interpuse și înscrierea fictivă a dreptului de proprietate pe numele rudelor sau a persoanelor de încredere.

„În rezultatul perchezițiilor efectuate, procurorii anticorupție au ridicat mai multe documente, un telefon mobil și un iPod, care urmează a fi examinate și apreciate din punct de vedere al pertinenței, concludentei și utilității lor în raport cu circumstanțele cazului investigat. Ex-directorul SIS a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit în săvîrșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. Acesta a dat declarații referitor la circumstanțele cazului, însă vinovăția în săvîrșirea infracțiunii de care este bănuit nu a recunoscut”, se arată în nota informativă a PA.

Totodată, de menționat că Vasile Botnari a fost reținut pe un termen de 72 de ore, fiind plasat în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

„Ulterior înaintării învinuirii, procurorii vor decide asupra măsurii preventive ce urmează a fi aplicată în privința acestuia. Concomitent, informăm că, la moment se efectuează mai multe acțiuni procesual penale, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului investigat”.


Despre măsurile întreprinse și soluția dispusă pe caz, responsabilii vor reveni ulterior cu informații suplimentare.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав