COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce au găsit polițiștii de frontieră în geanta unui georgian

Ce au găsit polițiștii de frontieră în geanta unui georgian

Un cetățean al Georgiei este cercetat penal de către polițiștii de frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău pentru deținerea unor acte falsificate.

Deși documentele în cauză au fost bine ascunse în geantă și bărbatul chiar nu prezenta bănuială de săvârșirea vreunei ilegalități, polițiștii de frontieră au deconspirat intenția acestuia prin aplicarea analizei de risc.

În data de 10 octombrie, la ruta Chișinău-Barcelona, printre pasageri a fost identificat și legitimat cetățeanul Georgiei de 35 de ani. În timpul verificării documentelor prezentate s-a observat că cetățeanul venise în Republica Moldova cu o zi înainte, iar acest fapt a și dat de bănuit, ba mai mult că în discuțiile inițiate bărbatul era nesigur în declarații privind scopul vizitei. Astfel, s-a luat decizia de a efectua controlul de nivelul II, ceea ce presupune o verificare amănunțită a persoanei și a bunurilor acesteia. Ca urmare, ascunse în geantă s-au depistat o carte de identitate și un permis de conducere, ambele ar fi eliberate de autoritățile slovace pe numele persoanei aflate în PTF, cu semne vădite de falsificare. Fapt confirmat ulterior, după o cercetare amănunțită cu tehnica specială.


Într-un final, bărbatul a recunosc că permisul l-a obținut fără a urma studiile la vreo școală auto, precizând că niște prieteni georgieni l-au ajutat să intre în posesia acestuia, dar și a buletinului de identitate.

Conform procedurilor legale, actele falsificate au fost ridicate și urmează să fie supuse expertizei tehnico-judiciare. Polițiștii de frontieră continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor pe caz și luării măsurilor legale ce se impun în privința cetățeanului străin, căruia nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load