COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 523
Coronavirus stiri: 7842

Ce au căutat în R. Moldova şefii de la Inter RAO EES

5 dec. 2021,, 15:31   Societate
3316 3

Îngrijorat de ultimele evoluţii din sectorul energetic din Republica Moldova, grupul Inter RAO EES, proprietarul Centralei Termoelectrice Moldoveneşti (cunoscută și ca Centrala de la Cuciurgan), şi-a trimis reprezentanții oficiali.

Astfel la finele lunii noiembrie, o delegaţie a Inter RAO EES în frunte cu Maxim Sergheev, şeful companiei Inter RAO-Export şi conducător al diviziei export al grupului Inter RAO, a fost în vizită în Republica Moldova, transmite mold-street.com.

Criza gazelor şi problemele din sectorul electroenergetic

Despre eventuale întîlniri la Chişinău, cu oficiali, sau cu reprezentanţi ai unor companii din sectorul electroenergetic nu s-a anunţat nimic. Însă, se cunoaște faptul că totuși întîlnirea de bază a fost la Chișinău.

În schimb la Tiraspol, Maxim Sergheev s-a întîlnit cu Vadim Krasnoseliski, care şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu "neîndeplinirea de către Moldova a obligațiilor de plată pentru gazul rusesc", fapt ce ar fi "dus la apariția unor probleme în sectorul electroenergetic".


Totodată Krasnoseliski și-a arătat disponibilitatea "de a discuta toate aspectele problematice, a căror soluție ar minimiza pierderile atît ale Inter RAO, cît și ale Transnistriei".

Altfel spus faptul că regiunea nu plăteşte pentru consumul de gaze şi a acumulat datorii de peste 7 miliarde de dolari nu ar fi o problemă pentru Inter RAO EES şi pentru regiunea transnistreană.

Şeful diviziei export al grupului Inter RAO, care este şi preşedinte al Consiliului de administrație al Centralei de la Cuciurgan a calficat situația actuală drept una dificilă, dar a susţinut că grupul este orientat spre "o abordare constructivă și rezolvarea în comun a dificultăților care apar".

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X