Ce așteaptă locuitorii din Larga de la Dorin Recean

13 mar. 18:30   Societate
1684 0

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, s-a întîlnit cu locuitorii comunei Larga, raionul Briceni.

Premierul a vorbit cu oamenii despre implementarea proiectelor de dezvoltare rurală, creșterea productivității locale, dar și securitatea țării noastre în contextul unui război la graniță.

Oamenii salută decizia Guvernului de a avea un dialog direct cu cetățenii, transmite Știri.md cu referire la nordnews.md.

„Am o rugăminte la domnul premier. Să fie oleacă mai serios și să mai strîngă puțin șuruburile la cei care nu lucrează, primesc bani și ies în stradă. Mă doare sufletul că ne fac de rușine. Avem mulți în sat care toată viața n-au lucrat, dar acum se duc (la proteste – n.r.) pentru 400 de lei. Puțin mai serios, prea i-a lăsat din capul lor”, a spus Vera Tărîță, locuitoare c. Larga, r. Briceni.

„Eu aveam impresia că e polițist. A fost un an, doi, cît a fost, dar acum, într-adevăr eu văd că e cointeresat omul. Vom vedea. Așteptări avem multe", a adăugat Alexandru Bejenaru, locuitor c. Larga, r. Briceni.


Localnicii speră că actuala guvernare va continua să avanseze în procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

„Calea noastră este Uniunea Europeană. Mai multă comunicare, noi trebuie să-l susținem dacă l-am ales. Mai multă cooperare cu UE", a declarat Gherasim Buza, locuitor c. Larga, r. Briceni.

Primarul satului spune că vrea să dezvolte turismul în localitate.

„Vrem să dezvoltăm turismul. Avem aici o localitate alături, Pavlovca, unde este conacul boieresc Krupenski, un conac foarte frumos. Este un lucru de restaurare, însă procedura inițială este de a-l retroceda înapoi la primărie”, a declarat Radu Urechean, primarul c. Larga, r. Briceni.

„Am văzut un sat de gospodari, un sat în care se vede acest spirit de întreprinzător, dar deja în administrația publică locală. Vedem că aici primăria împreună cu cetățenii au reușit să aducă mai multe proiecte, au planuri și de alte proiecte. Am discutat și despre inițiativa lor de a restabili Parcul și Conacul. Se vede că lumea, în pofida dificultăților și situației care există, vrea să se miște înainte”, a conchis Dorin Recean, prim-ministrul R. Moldova.

Grație Programului „Satul European”, în Larga a fost finalizat proiectul de aprovizionare cu apă a rețelelor existente, cu un buget de 1,5 milioane de lei. Proiectul a asigurat accesul la apă pentru aproape 2300 de gospodării.

3
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий