Ce amenzi riscă proprietarii de animale domestice

Ce amenzi riscă proprietarii de animale domestice

Au fost făcute publice amenzile pe care le riscă locuitorilor Chișinăului, care încalcă normele de întreţinere a animalelor.

Astfel, pot fi aplicate prevederile articolului 158 din Codul Contravenţional al Republicii Moldova, potrivit cărora " Încălcarea interdicţiilor sau a regulilor de întreţinere a cîinilor, pisicilor şi altor animale, aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale, se sancţionează cu avertisment sau cu amendă de la 3 la 6 unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 12 la 24 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere". Avînd în vedere că echivalentul unei unități convenționale este egal cu 50 de lei, suma amenzii ar putea varia de la 150 la 300 de lei.

Plus la aceasta, „Plimbarea cîinilor sau altor animale în locuri publice contrar regulilor aprobate prin decizie a autorităţii administraţiei publice locale se sancţionează cu amendă de la 6 la 12 unităţi convenţionale", adică de la 300 la 600 de lei.

Vă amintim că Regulamentul privind întreţinerea animalelor de companie și fără adăpost este examinat de Primăria municipiului Chișinău. Noile reguli vor prescrie în detaliu toate condițiile legate de întreținerea animalelor de companie.
 

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load