Ce amenzi riscă agenții economici care nu curăță trotuarele de omăt

Ce amenzi riscă agenții economici care nu curăță trotuarele de omăt

Toți agenții economici, toate instituțiile și organizațiile sînt obligate să salubrizeze zilnic și să mențină ordinea sanitară a teritoriul adiacent, indiferent de forma de proprietate.

În condițiile în care de ieri ninge în continuu, aceștia sînt rugați de autorități să își deszăpezească spațiile adiacente, pentru a evita provocarea unor traumatisme pietonilor. De asemenea, agenții economici trebuie să curețe trotuarele, căile de acces din zonă. 

În cazurile formării la acoperişuri a ţurţurilor de gheaţă, căderea cărora prezintă pericol pentru pietoni, este obligatoriu să întreprindă măsuri de îngrădire a zonei adiacente imobilelor aflate în gestiune, şi ulterior să curețe zăpada şi ţurţurii de la acoperişuri.

Conform art. 181 Cod Contravenţional al Republicii Moldova, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu munca neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load