TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ce a făcut CNA pentru a afla unde se ascunde Plahotniuc

Ce a făcut CNA pentru a afla unde se ascunde Plahotniuc

CNA a făcut publice documentele care arată ce a întreprins pentru a afla unde este Vladimir Plahotniuc, scrie Noi.md.


Potrivit unui comunicat de presă, în scopul efectuării investigaţiilor în vederea stabilirii locului aflării învinuitului Vladimir Plahotniuc, subdiviziunea specializată a CNA a pornit dosarul de căutare 2019970029. La data de 10 octombrie 2019, în baza ordonanţei procurorului din cadrul Procuraturii Anticorupţie, persoana a fost anunţată în căutare locală.


La 15 octombrie 2019, prin scrisoarea nr. 10907, Procuratura Anticorupţie a expediat în adresa CNA mandatul judecătoresc nr. 14-722/19 din 11.10.19 prin care a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv pe numele învinuitului. Respectiv, pe 17 octombrie 2019, cererea de anunţare în căutare internaţională cu scop de arestare şi extrădare, conform scrisorii 05/02-2428, a fost expediată prin e-mail în adresa Centrului cooperare poliţienească internaţională, aceleaşi acte fiind transmise şi prin poştă.


Tot în data de 17 octombrie 2019, ordonanţa de căutare interstatală a fost expediată şi în adresa Serviciului Tehnologii Infromaţionale al MAI în vederea anunţării în căutare interstatală a învinuitului.


Ulterior, pe 18 octombrie 2019, prin scrisoarea 34/10-18896, CCPI a informat CNA că solicitarea de anunţare în căutare pe canalele Interpol în vederea arestării şi extrădării învinuitului a fost transmisă în adresa Secretariatului General al OIPC Interpol.


Totodată, pe 31 octombrie 2019, CNA a adresat un demers către Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul MAI din Romînia referitor la aflarea învinuitului în or. Iaşi în perioada 25-28 octombrie 2019. Pe 5 noiembrie, în răspunsul adresat CNA, MAI a informat că demersul a fost redirecţionat către Inspectoratul General al Poliţiei Romîne.


La data de 4 decembrie 2019, în scopul orientării autorităţilor competente în vederea identificării locului aflării învinuitului au fost expediate demersuri şi la Ambasadele Regatului Unit şi a Statelor Unite ale Americii din Republica Moldova.


Suplimentar, la 10 decembrie 2019, CNA a sesizat Centrul Cooperare Poliţienească Internaţională, Ambasadele Romîniei, Statelor Unite ale Americii şi Regatului Unit din Moldova despre faptul că învinuitul deţine încă o identitate cu acte valabile, eliberată pe numele Novak Vladislav.


Copiile scanate ale tuturor actelor referitoare la acţiunile CNA în dosarul de căutare menţionat se anexează.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load