COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

CCM amintește că are dreptul la 10 zile pînă a examina sesizarea privind Acordul de împrumut din Rusia

CCM amintește că are dreptul la 10 zile pînă a examina sesizarea privind Acordul de împrumut din Rusia

Solicitată de jurnaliști să spună cînd va fi organizată ședința la care vor fi examinate sesizările depuse de deputații din opoziție cu privire la Acordul de împrumut din Rusia, Curtea Constituțională precizează că toate ședințele publice sînt anunțate din timp, cu o „perioadă rezonabilă” între data anunțului și organizarea efectivă a ședinței.

„Perioada rezonabilă de timp este, de obicei, de 10 zile. Potrivit articolului 17 alin. (2) din Codul jurisdicției constituționale, data, ora şi locul şedinţei sînt aduse la cunoştinţa părţilor cel mai tîrziu cu zece zile înainte de începutul şedinţei, cu excepţia cazurilor extraordinare”, precizează CCM.

Amintim că la Curtea Constituțională au fost depuse trei sesizări în privința Acordului de împrumut din Federația Rusă. Acestea au venit din partea deputaților „Pro Moldova”, Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr, scrie tv8.md.


Anterior, Igor Dodon a declarat într-o emisiune televizată că judecătorii CCM se vor întruni în ședință marți, pentru a examina sesizarea în privința acordului de creditare din Rusia, deși instanța nu fixase ziua ședinței.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load