X 

Cazurile de bullying tot mai des întîlnite în școli

29 aug. 08:19   Societate
2119 0

Circa 40 de cadre didactice, psihologi și specialiști din cadrul organelor locale de specialitate în domeniul învățămîntului au obținut certificatele de finalizare a Programului pentru formatori privind aplicarea cadrului conceptual și metodologic în prevenirea și combaterea fenomenului de bullying în școli.

Aceștia au fost instruiți de către Sorina Petrică, psihologul clinician și psihoterapeut din România, transmite noi.md cu referire la știri.

În calitate de formatori în domeniul prevenirii și combaterii bullying-ului la nivel național, specialiștii vor disemina în localitățile lor cunoștințele acumulate, ceea ce va oferi o continuitate a acțiunilor de instruire pentru combaterea oricărei forme de comportament agresiv împotriva copiilor.

De asemenea, începînd cu noul an școlar, specialiștii vor fi înrolați în cadrul unui program de mentorat, care are drept scop promovarea unei platforme de comunicare între specialiști. Acesta se va baza pe schimb de experiență, preluare de bune practici, formatorii beneficiind de suport constant în soluționarea problemelor identificate. Pe parcursul instruirilor, formatorii au organizat deja 175 de activități de prevenire a bullying-ului pentru mai mult de 4.000 de beneficiari, iar activități similare se vor derula și în continuare.

Prezente la evenimentele de înmînare a certificatelor, secretarele de stat Adriana Cazacu și Valentina Olaru au îndemnat formatorii să contribuie la crearea unui mediu școlar fără de bullying, în care toți copiii se pot dezvolta și învăța, unde drepturile fiecărui elev sînt respectate.


Programul de formări a inclus sesiuni de training, care s-au desfășurat în perioada noiembrie 2022 - mai 2023. Acestea s-au referit la facilitarea programelor de intervenție cu elevii (copii și adolescenți), cadrele didactice, specialiștii echipelor multidisciplinare din școli și părinții.

Conform datelor colectate, în semestrul II al anului de studii 2022-2023 au fost înregistrate 610 cazuri de bullying din numărul total de 4.498 cazuri suspecte de abuz, neglijare, exploatare și trafic. În acest context, informăm că începînd cu anul 2023 este utilizat un alt format de raport care conține un compartiment aparte privind cazurile de bullying, precum și alte concretizări în scopul asigurării acurateței datelor colectate

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?