COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cazul tinerei care a avortat în WC-ul de la IMC, în vizorul poliției

Cazul tinerei care a avortat în WC-ul de la IMC, în vizorul poliției

La Inspectoratul de Poliție al sectorului Botanica a fost pornită o cauză penală în privința cazului semnalat de tînăra din Anenii Noi, care susține că a fost nevoită să avorteze într-un WC de la Institutul Mamei și Copilului, potrivit avocatului Promo-LEX Dumitru Petru Sliusarenco.

Informația a fost confirmată și de Natalia Stati, ofițer de presă al Poliției capitalei.

Cauza a fost intentată în baza articolului 162 din Codul Penal și anume neacordare de ajutor medical, fără motive întemeiate de persoane care în virtutea legii sau a regulilor speciale erau obligate să-l acorde.


În același timp, Dumitru Petru Sliusarenco susține că șeful secției Ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, care, potrivit anunțului făcut anterior de Ministerul Sănătății, a fost concediat, ar fi fost reangajat, doar că în prezent se află în concediu.

„Unele surse mă anunță că șeful secției Ginecologie de la Institutul Mamei și Copilului, care a fost concediat în urma investigației Ministerului Sănătății, a fost din nou angajat, iar la moment se află în concediu. Sper că sînt doar zvonuri...”, a scris avocatul pe rețelele de socializare.

Totuși, reprezentanții serviciului de presă al Institutul Mamei și Copilului infirmă faptul că fostul șef al secției Ginecologie ar fi fost angajat din nou: „Contractul de muncă în privința acestui angajat a fost întrerupt”, susține comunicatorul de la IMC.

Amintim că, pe 9 ianuarie 2018 victima a depus o plîngere la Procuratura Generală, iar avocații de la Promo-LEX îi vor acorda asistență juridică tinerei.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load